De integrale aanpak die Bureau Bouwkunde biedt met Total engineering waarborgt continuïteit, reduceert faalkosten en verhoogt de snelheid en kwaliteit van het proces en het project. Dit levert u – mede dankzij onze deskundigheid en jarenlange bouwkundige ervaring- duidelijk en aantoonbare voordelen op. De combinatie van de BIM-methode en total engineering zorgt voor een betere beheersing van het proces en een betere samenwerking tussen alle partijen. Met deze werkmethode en ervaring kunnen wij u tijdens het totale proces van het ontwerp tot en met uitvoering begeleiden.


 

Planuitwerking

Door onze jarenlange ervaring en expertise garanderen wij binnen elk budget verantwoorde architectonische en bouwtechnische oplossingen. Bent u benieuwd welke diensten u precies nodig hebt? Of ontvangt u graag een offerte op maat? Doorloop ons dienstenaanbod of neem meteen contact met ons op.

2D/3D/4D BIM

Bestekken (Stabu)

Kostenraming

3D scans & pointclouds

Omgevingsvergunningen

Bouwmanagement

Bureau Bouwkunde verzorgt het bouwmanagement van zowel kleine als grote projecten in alle fasen van het bouwproces. Dit doen wij vanuit onze ruime technische kennis van het ontwerp- en bouwproces. Wij zorgen ervoor dat een idee of conceptueel plan bouwkundig gezien realistisch uitgewerkt kan worden.

Ontwerpmanagament

Kostenmanagement
Directievoering
Procesbewaking & sturing
Advisering & toezicht

Plantoetsing

De bouwwereld is een wereld vol regels en eisen. Deze regels en eisen garanderen kwaliteit en veiligheid. Ieder bouwwerk dient te voldoen aan de bouwtechnische voorschriften. Wij toetsen deze een strikte regelgeving zodat uw plan voldoet aan alle eisen.

Conditiemeting & onderhoud

Brandveiligheid

Risicoanalyse

Veiligheid op locatie
Bouwbesluittoetsing

zeilcentrum3

Creativiteit voor de architect.

 

Onder onze merkbelofte ‘creativiteit voor de architect’ zetten we ons al sinds 1988 in als onafhankelijk facilitair bouwkundig bureau. Onze rol en kwaliteiten tijdens het bouwproces zijn te vergelijken met de vanouds bekende “Bouwmeester”.

Tijdens het gehele proces zijn wij continu gefocust op het doorontwikkelen van het door de architect geschetst ontwerp.  Belangrijk is hierbij de vertaling van de schetsen naar de definitieve ontwerptekeningen. Wij zorgen ervoor dat een idee of conceptueel plan bouwkundig gezien financieel en technisch realistisch wordt uitgewerkt.

onze merkbelofte

Bouwkundig ervaren.

 

Complexe en grote (bouw)projecten vragen om een adequate ondersteuning, juiste adviezen en een efficiënte uitwerking. Bureau Bouwkunde is een onafhankelijk facilitair bouwkundig bureau met een brede technische ervaring. Hierdoor zijn wij voor opdrachtgevers voor huisvestingsvraagstukken vaak de partner vanaf het haalbaarheidsonderzoek tot en met de oplevering.

Zo is Bureau Bouwkunde betrokken bij verschillende gebiedsontwikkelingen in Nederland. Zowel met woningbouwcoöperaties als ontwikkelende aannemers hebben we enkele ambitieuze (woning)bouw gerealiseerd.

Onze werkmethode in combinatie met 3D BIM biedt onze opdrachtgevers veel meerwaarde tijdens het gehele (bouw)proces. Hierdoor hebben wij veel terugkerende opdrachtgevers.

De voordelen van BIM
mullerpier2