Ontstaan en doel2019-01-22T12:46:26+00:00

 Groenendaal 25B, 3011 SK Rotterdam     +31 (0)10 417 77 14     info@bureaubouwkunde.nl

Groenendaal 25B, 3011 SK Rotterdam        +31 (0)10 417 77 14

info@bureaubouwkunde.nl


Groenendaal 25B, 3011 SK Rotterdam

+31 (0)10 417 77 14

info@bureaubouwkunde.nl

Het idee om Bureau Bouwkunde op te richten kwam van een viertal architecten: Jan Hoogstad, Carel Weeber, Aat van Tilburg en Wim Schulze. De architecten wilden zich meer met hun ideologie en ontwerpen bezig houden. De technische uitwerking van ontwerpen en management van het bureau, besteedden ze liever uit. Zo werd Bureau Bouwkunde opgericht, als facilitair bedrijf voor de architecten.

Geschiedenis en ontwikkeling bureau bouwkunde

Sinds ons bestaan in 1988 zetten wij ons in als onafhankelijk facilitair bouwkundig bureau. Onze rol en kwaliteiten tijdens het bouwproces zijn te vergelijken met de vanouds bekende “Bouwmeester”. Onze werkzaamheden bestaan zowel uit het pro-actief begeleiden van het bouwproces als ondersteunende diensten aan architecten, aannemers en opdrachtgevers. Dit doen wij  door middel een combinatie van Total Engineering en BIM. Dit levert voor onze opdrachtgevers het beste resultaat op.

Met onze jarenlange ervaring en expertise garanderen wij bouwtechnische oplossingen binnen elk budget. Vol passie en enthousiasme zetten wij samen met onze opdrachtgevers uitdagingen om in mooie resultaten.

Het is onze specialiteit om ideeën, concepten en bouwplannen te vertalen naar een bouwtechnisch en financieel haalbaar plan. De meerwaarde van onze aanpak wordt gekenmerkt door efficiënte samenwerking, oplossingsgerichtheid, gedrevenheid en grensverleggende innovaties.

Ons doel

Wij willen al onze deskundigheid en ervaring inzetten om onze klanten een betere begeleiding en beheersing van het ontwerp- en bouwproces te garanderen. Dat doen wij door in onze werkwijze Total engineering en BIM te combineren. Hierdoor kunnen wij voor onze opdrachtgevers de partner zijn vanaf het haalbaarheidsonderzoek tot en met de oplevering van een bouwproject.

‘Wat de samenwerking met Bureau Bouwkunde zo effectief maakt, is het brede pakket aan diensten dat wordt geboden. Er is hierbij aandacht voor alle aspecten die van belang zijn wat resulteert in een optimale uitwerking van het ontwerp.’

Remco Bruinsma, CasaA B.V.

‘Professioneel, plezierig en punctueel, zo zou ik de samenwerking met Bureau Bouwkunde willen typeren.  Wij worden optimaal ontzorgt, terwijl er ook meegedacht wordt in oplossingen’.

‘Bureau bouwkunde. Een partij die meedenkt, beschikt over een multidisciplinair team, uitwerken in BIM en je als architect in staat stellen je te focussen op het creatieve stuk.  Al sinds 2013 een betrouwbare partner!’

Marijn Droog, Droogbureau

Onze klanten

Sinds onze oprichting in 1988 hebben we met veel plezier mogen werken aan mooie opdrachten voor uiteenlopende klanten en projecten. Wij zijn trots op het resultaat en de samenwerking. Wij hebben onder anderen gewerkt met/voor:

Gedreven door onze passie voor bouwtechniek richten onze projectleiders zich op de perfecte voorbereiding van de bouwwerkzaamheden: bouwbesluittoetsing, consistente bouwtekeningen, financiële haalbaarheid, verfijnde architectonische detaillering, brandveiligheid, haalbare planning en effectieve communicatie.

Aanspreekpunten binnen onze organisatie

Peter Houtman
Directeur

Berry van den Broek
Projectmanager / BIM-manager

Nils van der Waal
Architect & projectleider

Interview Bureau Bouwkuden

Raymond Vink
Fire Safety Engineer, projectmanager en BREAAM expert

Meer halen uit uw project?

Neem contact op voor een informatief gesprek en wij vertellen u graag over de vele voordelen die Bureau Bouwkunde Nederland u kan bieden.

Groenendaal 25B
3011 SK ROTTERDAM

+31 (0)10 417 77 14

info@
bureaubouwkunde.nl