Project Elisabeth: binnenstedelijk bouwen en wonen boven winkels

Project Elisabeth: binnenstedelijk bouwen en wonen boven winkels

10 april 2024

Het project De Elisabeth aan de Lange en Korte Elisabethstraat, in het hart van de binnenstad van Utrecht, is ver gevorderd in uitvoering. Het complex is van Thom Broekman en wordt volledig herontwikkeld, middels renovatie en deels nieuwbouw. De locatie is uitzonderlijk want volledig omringd door historische panden en pal naast winkelcentrum Hoog Catherijne. De verdiepingen worden getransformeerd tot duurzame appartementen inclusief binnentuin en op de begane grond keren winkelruimten terug.

Lees hier eerdere berichten over dit project:
Project De Elisabeth – bijdragen Bureau Bouwkunde 
Verstrekking omgevingsvergunning
Viering laatste paal 

Bureau Bouwkunde is gedurende het hele traject verantwoordelijk voor het bouwmanagement. In de ontwerpfase deden wij verder onder meer het ontwerpmanagement en technische advisering, in de bouwfase hebben wij de directievoering op ons genomen. Het project past in de ambitie van de gemeente om meer ‘wonen boven winkels’ te realiseren. Omdat vrijwel alle panden in de Utrechtse binnenstad monument zijn, blijkt dit vaak niet haalbaar maar dankzij slimme aanpassingen was het in dit geval wel mogelijk. Er zijn verder oplossingen gevonden voor de specifieke uitdagingen voor ontwerp en bouw die de historische locatie in het centrum van Utrecht met zich meebracht.

Mooi om te zien hoe nu de uitvoering vergevorderd is! Volgens planning zal de winkel eind augustus opnieuw de deuren kunnen openen, waarna de appartementen na de zomer worden opgeleverd.

Bekijk hier ons volledig dienstenpakket! Of neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 

binnenstedelijk bouwen

binnenstedelijk bouwen