Laatste paal gevierd transformatieproject hartje Utrecht

Laatste paal gevierd transformatieproject hartje Utrecht

6 oktober 2023

Het transformatieproject De Elisabeth in het centrum van Utrecht gaat een nieuwe fase in; deze week is de ‘laatste paal’ gevierd! Bureau Bouwkunde is in opdracht van Thom Broekman/Elisabeth Beheer verantwoordelijk voor het bouwmanagement van dit mooie project: transformatie van een bestaand winkelcomplex met kantoren aan de Lange Elisabethstraat.

De winkelruimten komen terug op de begane grond, de ruimten op de verdiepingen worden getransformeerd naar woningen. Aan de zijde van de Lange Elisabethstraat blijft de buitengevel vanwege de esthetische waarde deels intact. Vanwege de binnenstedelijke locatie kan en mag er geen groot materieel bij het pand komen. Hier is meer te lezen over die specifieke uitdaging.

Daarnaast mag er in het historische centrum niet geheid worden, vanwege de eeuwenoude ondergrondse kelders en gewelven. Om die redenen is er gekozen is voor (trillingvrij) boren in plaats van heien en zijn er zijn 46 stuks schroefinjectiepalen aangebracht. Het vieren van de laatste paal luidt na grondige voorbereiding en een uitvoerig slooptraject de fase van de opbouw in. Dit mag gerust een historisch moment genoemd worden!

Wij zijn er trots op in een mooie samenwerking met verschillende partijen een bijdrage te leveren aan dit mooie project.

Lees hier meer over de bijdrage van Bureau Bouwkunde