BIM2018-11-19T17:38:48+00:00

 Groenendaal 25B, 3011 SK Rotterdam     +31 (0)10 417 77 14     info@bureaubouwkunde.nl

Groenendaal 25B, 3011 SK Rotterdam        +31 (0)10 417 77 14

info@bureaubouwkunde.nl


Groenendaal 25B, 3011 SK Rotterdam

+31 (0)10 417 77 14

info@bureaubouwkunde.nl

Slimmer Bouwen met BIM

BIM (Building Information Modelling) is een intelligent, op 3D gebaseerde uitwerking dat architectuur-, installatie- en constructieprofessionals het inzicht en de hulpmiddelen biedt om gebouwen en infrastructuur efficiënter te plannen, te ontwerpen, te bouwen en te beheren.

Ver vooruit de traditionele bouwvoorbereiding

Alle fasen, van ontwerpen, visualisatie, simulatie tot samenwerking, maar ook  informatie over objecten, materialen en eigenschappen worden in dit model opgeslagen.  Hierdoor is de informatie voor alle partijen centraal bereikbaar en uitwisselbaar.

0
appartementen
0
m² bruto vloeroppervlak
0
m² metselwerk gevel
0
m² metalstud binnenwand
0
m² buitenkozijnen
0
m² akoetisch systeemplafond

Uw voordelen bij BIM

Een schat aan informatie

3D-scan in voortraject als basis voor planuitwerking

Van ruwe meetdata wordt een volledig 3D-beeld gegenereerd – in de vorm van een pointcloud – van de werkelijke situatie. Dit beeld kan direct worden geïnterpreteerd en vormt de basis voor de verdere planuitwerking. De kans op faalkosten wordt verkleind door nauwkeurige maatvoering. Daarbij kan op ieder moment in het bouwproces, naar de bestaande situatie worden gekeken. De uitvoering verloopt dan ook sneller dan bij een traditionele inmeting.

Integratie van alle disciplines in 3D-model

Integratie van constructies, installaties en de bouwkundige onderdelen van een gebouw, maakt de onderlinge relatie direct inzichtelijk. Ambitieuze projecten worden door de inbreng van nieuwe technieken en slimme efficiënte constructies, tot in detail ontwikkeld. Dat levert duurzaam en innovatief maatwerk op.

Daarnaast kunnen planaanpassingen direct in beeld worden gebracht door middel van een ‘live link’ in onze BIM-software. Zo bereiken wij samen met onze opdrachtgevers het gewenste resultaat.

Verbluffende visualisaties

Dankzij realtime virtual reality rendering

Het gebruik van BIM maakt het mogelijk om op een interactieve manier de gebouwde omgeving te ervaren gedurende het ontwerpproces. Zo krijgen onze opdrachtgevers en/of het bouwteam beter dan ooit inzicht in de uitstraling van het nog te bouwen object.

Meer halen uit uw project?

Neem contact op voor een informatief gesprek en wij vertellen u graag over de vele voordelen die Bureau Bouwkunde Nederland u kan bieden.

Groenendaal 25B
3011 SK ROTTERDAM

+31 (0)10 417 77 14

info@
bureaubouwkunde.nl