Officiële opening Winkelcentrum Meerhoven

6 juni 2012

Op woensdag 6 juni heeft de officiële opening plaats gevonden van winkelcentrum Meerhoven in Eindhoven. Meerhoven is het commerciele hart van de wijk Meerrijk.

ASR Vastgoed Ontwikkeling
 ontwikkelt de spil van de wijk Meerhoven in Eindhoven. Meerrijk is het laatste onderdeel van Meerhoven en meteen ook het langverwachte kloppend hart van deze nieuwe woonwijk. Het plan omvat ca. 700 stadswoningen en appartementen en een groot winkelcentrum met tal van voorzieningen. Onder het plan bevindt zich een riante parkeergarage. Bovendien wordt het plan wordt omringd door het groene en waterrijke Meerland park van ca. 60 hectare groot. Of zoals ASR het stelt: ‘Het centrum voor je deur, het park aan je voeten.’

Het plan Meerrijk wordt in meerder fasen ontwikkeld. De Virtuele Maquette is hierbij reeds een aantal keer bijgewerkt met nieuwe ontwerpen. Parallel hieraan zijn er ook een reeks Artist’s Impressions en filmpjes uit de Virtuele Maquette gehaald. Naast de huidige plandelen ontworpen door wUrck en De Zwarte Hond zullen ook de toekomstige plandelen van Diederendirrix en Bedaux de Brouwer toegevoegd worden. Het gebruik van de Virtuele Maquette heeft tijdens de ontwikkelingsfase een aantal kwetsbare plekken aan het licht gebracht. Hierdoor konden deze tijdig verbeterd worden in het ontwerp.