Erasmus Universiteit Rotterdam L-gebouw

10 januari 2014

Voor Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) verzorgt Bureau Bouwkunde de “Total Engineering” betreffende het ontwerptraject van de “verbouwing van de 2e t/m 7e verdieping van het L-Gebouw” ten behoeve van de Erasmus School of Law (ESL), op het complex Woudestijn.

Het plan omvat de herhuisvesting van 6 kantoorverdiepingen met een omvang van ca. 10.500 m2 BVO en het vervangen van alle kantoor gerelateerde installaties.

Door ons team zullen alle werkzaamheden worden verricht en gecoördineerd van ontwerpende partijen van zowel bouwkundige als installatietechnische onderdelen maar ook de bouwkosten en het schrijven van alle bestekken en nota’s van inlichtingen en wijzigingen.

Bureau Bouwkunde heeft de bestaande toestand middels een BIM model in 3D uitgewerkt.

Door Architectenbureau Jo Coenen zal een ontwerp worden gemaakt voor de herhuisvesting van de hoogbouw. De planuitwerking is inmiddels gestart en zijn er met de diverse werkgroepen gesprekken. Begin 2015 wordt gestart met de realisatie.

Quist Wintermans Architecten zal zich bezighouden de laagbouw.