Advisering nieuwbouw Primark Venlo

18 februari 2014

In Venlo wordt de komende maanden gewerkt aan een nieuw te openen Primark-winkel. Hierbij treden wij van Bureau Bouwkunde op als lokaal co-architect. Wij adviseren, controleren en signaleren naar de opdrachtgever. Wij zien toe op ‘Health and Safety’ waaronder brandveiligheid. Primark heeft veiligheid erg hoog in het vaandel staan en wij zijn erg content dat we daar ons steentje aan bij kunnen dragen. 

Het van oorsprong Ierse architectenbureau NMA architects is verantwoordelijk voor de uitstraling van het pand. Halverwege maart zal de huurbouw opgeleverd worden, waarna Primark zelf nog 3 á 4 maanden bezig is met de inrichting van het interieur van dit 5500 m2 grote pand.

De Ierse modeketen Primark is flink aan het uitbreiden in Nederland. De keten heeft momenteel winkels in Almere, Rotterdam, Eindhoven, Zoetermeer, Zaandam en Hoofddorp. Den Haag, Nijmegen en Venlo volgen in 2014. De komende jaren wil de retailer in ons land groeien naar 25 filialen. Primark heeft momenteel 232 winkels in zeven verschillende landen.