Bouw van start Oostmaaslaan Rotterdam

2 oktober 2014

Sinds afgelopen maandag 29 september is de bouw aan de Oostmaaslaan te Rotterdam van start gegaan!

De te bouwen appartementen zullen per januari 2015 beschikbaar zijn. In totaal zullen 17 nieuw gebouwde studio’s uit de grond verrijzen! Variererend van 28m2 tot 35m2. De Oostmaaslaan, gelegen in de Rotterdamse wijk Kralingen heeft een perfecte ligging t.o.v. Erasmus Universiteit, hoge scholen, het bekende stadscentrum, het openbaar vervoer en verschillende winkels en uitvalswegen.


oostmaaslaan2

Bureau bouwkunde is verspreid over dit jaar werkzaam geweest aan de werktekeningen. Vanuit de architect kregen wij tekeningen aangeleverd die met de hand gemaakt waren. In combinatie met de constructieve bouw tekeningen (3D getekend in REVIT) van de constructeur (IMd), konden wij hierdoor o.a. de lichte scheidingswanden, muren, deuren, trappen, balkons en detailleringen 3D tekenen en erin plaatsen. Ook hebben wij clash controls toegepast in de tekeningen die van de architect naar de constructeur gingen. Hierbij hebben wij het verschil in tekeningen ondervangen, waardoor faalkosten bespaard worden. Controles daarop zijn onmisbaar, waardoor steeds weer blijkt hoe fijn het is om in 1 model samen te kunnen werken.