Primark Zuidplein opening in november

6 november 2014

Zoals al in eerdere berichten over Primark Zuidplein te lezen is, zijn wij erg trots dat we ook bij dit enorme keten een steentje bij kunnen dragen. De winkel is al bijna gereed voor het winkelend publiek, maar we laten u graag nog even zien hoe deze Primark zonder voorraad eruit ziet. Op de foto’s zijn vooral de materialen, belichting en de architectonische ingrepen te zien. Als materialisering is gekozen voor een steriele moderne look, met veel industriele patronen en tinten als ondertoon. De achterkasten bij de kassa’s hebben een echte betonlook gekregen. Het verfijnde tegelwerk wat hier rechts te zien is geeft een modern uiterlijk, maar past tevens goed bij de petrolblauwe kleur die op elke etage terugkomt.

compilatie_3

Het roltrappenhuis heeft als blikvanger bijzondere spiraalvormige verlichting, eveneens in de steunkleur blauw. De glazen wanden eromheen zorgen voor een transparante doorkijk. Tegenwoordig richt Primark haar pijlers niet alleen op het interieur voor de bezoeker, maar ook het interier voor het personeel krijgt meer aandacht. Zo zijn de omkleedkabines en zitruimtes voor het personeel drastisch veranderd in inspiratievolle ruimtes met modern gedecoreerde spiegels en bijvoorbeeld kapstokken. 

Benieuwd wat Bureau Bouwkunde voor werk gedaan heeft binnen dit project? Dit leest u hier.
Op de foto’s: de mannen van SISK Building Contractors Ireland die hier maandenlang uitstekend werk verricht hebben.

compilatie_2