Brandweerkazerne + kantoren (Veiligheidsregio Haaglanden)

18 december 2014

Er is onlangs alweer een nieuw project opgeleverd! Wij hebben een zeer bijzonder project bouwkundig mogen uitwerken in samenwerking met AOS studley. En zoals u kunt zien is zelfs het interieur tot in alle details uitgevoerd. Een prachtig voorbeeld van hoe AOS studley zich vertegenwoordigd in de interieurarchitectuur.

trap (1)

Zowel de kantoorruimtes op de begane grond en op de eerste verdieping, evenals de hoofdentree, de nieuwe trapeziumvormige trap en de ademluchtwerkplaats in de remise zijn verbouwd. Aan de voor en achterzijde van het kantoordeel zijn de gevels zodanig verplaatst dat er een grotere entree ontstaan is. Eveneens is het voorheen geplaatste splitlevel dat aanwezig was opnieuw ingedeeld en voorzien van een natuurlijke groene wand die naar de zeer moderne kantine leidt.

1

Als markant detail is een klok met uurwerk, welke in gevel van een oude Haagse brandweerkazerne was opgenomen, weer terug opgehangen. Zo vormt oud en nieuw een prachtige combinatie. Ook zijn de materialen en de transparante onderdelen geheel volgens concept uitgewerkt. De houten afwerking kent een ‘verbrande’ roetzwarte afwerking, terwijl de cijfers bijvoorbeeld dan juist in oorspronkelijk hout uitgespaard zijn gebleven. Daarnaast hebben de transparante ruimtes –wat het voordeel veel daglicht, conform het nieuwe werken garandeert- grafische iconen vanuit het Fire Safety vakgebied.

Door ons brede portfolio werken wij geschakeld samen met alle betrokken partijen. Veelal krijgen wij constructietekeningen, waarop wij verder alle interieur en detailleringen intekenen. Ontbrekende gegevens worden door ons op locatie ingemeten en in kaart gebracht. Deze bouwtechnische tekeningen gelden als leidraad voor de gehele (ver)bouwperiode en is keer op keer een onmisbare basis.

3