Farelcollege Ridderkerk opgeleverd

10 februari 2015

Wij feliciteren de architect en de organisatie van de school met de oplevering van het nieuwe Farelcollege in Ridderkerk. De oplevering hiervan vond eind vorig jaar plaats. Wij geven u graag nog even een kijkje, omdat wij hebben meegewerkt aan de complexe V-vormige constructie. Daarnaast hebben wij kostenmanagement toegepast en het volledige bestek geschreven.

De brug die geslagen is tussen 2 individuele gebouwen zorgt voor een ware ontmoetingsplein dat tevens de entree is van dit nieuwe gebouw. De pijlers die de 7 meter hoge brug dragen steken als statement er vanonder.

De uitstraling van het gebouw geeft een samenhangende eenheid vanwege de kleur en materialen, ondanks het feit dat er verschillende afdelingen achter gehuisvest zijn. Iedere afdeling in een verschil van opleidingsniveau heeft een geheel eigen kleur gekregen in het interieur.