154 studio’s Utrecht

25 februari 2015

Wij zijn gestart met onze bouwkundige werkzaamheden om aan de Willem Dreeslaan / Van Karnebeekstraat te Utrecht 154 studio’s te gaan realiseren! In opdracht van Adriaan van Erk Ontwikkeling,  en naar het ontwerp van Jillis Kinkel (Architect) werken wij samen met projectpartner Geelhoed (Constructeur) de komende tijd aan het definitief Ontwerp (DO). Na afronding van het DO zal gelijk gestart gaan worden met de Bouwvoorbereiding Fase (BF).

Het project wordt volledig tot en met de werkvoorbereiding in BIM uitgewerkt. Onderlinge afspraken betreft wie voor wat verantwoordelijk is, is vastgelegd in een samenwerkingsprotocol. Hierdoor wordt dubbeling in werkzaamheden voorkomen.

Een grote inhaalslag die we bij dit project halen is door het gebruik maken van ‘FABwindow’. Met de functie ‘Curtain Wall’ worden de kozijnen op LOD200 uitgewerkt. Vervolgens worden deze geëxporteerd als een .xml bestand naar Adriaan van Erk Timmerfabriek. Zijn kozijnsoftware is zodanig ingesteld dat hij met dit bestand eenvoudig de werktekeningen kan genereren en kan doorsturen voor fabricage. De timmerfabriek levert de gedetailleerde kozijnen op gelijke wijze terug aan in LOD400 zodat deze in het model ‘as build’ opgenomen zijn. Hierdoor besparen wij veel tijd en kunnen we nog sneller handelen!

LOD 200 -> LOD400