194 Studio’s Den Haag

6 mei 2015

Na de werkzaamheden voor de 154 studio’s te Utrecht zijn wij erg content met het feit dat we opnieuw met ‘Adriaan van Erk Ontwikkeling’ mogen samenwerken. Dit keer zal het project zich gaan afspelen in Den Haag (’s Gravenhage). Na renovatie van het VNG-pand (Vereniging Nederlandse Gemeenten) zullen 194 studio’s studio’s voor studenthuisvesting gerenoveerd gaan worden.

Niet alleen met ontwikkelaar Adriaan van Erk wordt er samengewerkt, ook Buro SRO en architectenbureau INC. zijn partners. Het architectenbureau heeft de horizontale lijn van het gebouw ritmisch doorgezet.

De huisvesting zal op de begane grond een inpandige fietsenstalling en bergingen krijgen. Daarbovenop zijn 2 torens, één van 5 etages hoor, één van 7 etages hoog. Vanaf de 5e etage in de hoogste toren is ruimte voor de wat luxere, ruimere appartementen, inclusief dakterras.

In het schooljaar 2016/2017 (vanaf september 2016) zullen de studio’s opgeleverd worden.

Straat plattegrond