Werkzaamheden Makerspace Delfshaven

4 augustus 2015

Sinds enkele tijd zijn wij in het oude postkantoor aan de Schiedamseweg te Delfshaven het zogenaamde Makerspace aan het intekenen. Dit veelbelovende plan omvat een doe-het-zelf-werkplaats voor de gehele buurt, voor jong en oud. Wanneer je als wijkbewoner een idee hebt, kun je het in deze werkplaats gaan creëren. Het principe wat daarbij gevraagd word is wel: wanneer je technische kennis/middelen neemt, is het fijn dat je ook iets terug kunt geven. Wanneer je dus bijvoorbeeld materialen gebruikt, is het fijn dat je daar zelf bijvoorbeeld een workshop voor teruggeeft. Natuurlijk word verwacht dat deze kruisbestuiving een zeer goede ontwikkeling zal zijn voor de wijk, met zijn buurtbewoners.

Zoals opdrachtgever SDVB omschrijft:
“Met je handen maken wat in je hoofd opgekomen is. Leren van anderen, met anderen. Dat doe je in een makerspace, een relatief nieuw fenomeen dat is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. SDVB begint een makerspace samen met de wijkbewoners in het Rotterdamse Bospolder-Tussendijken.”

Voor meer informatie: RDM makerspace

Naar het ontwerp van Architectenbureau Eklund Terbeek.