Werkzaamheden Meerrijk Eindhoven – Cluster C

15 oktober 2015

In 2013 zijn wij gestart met onze werkzaamheden voor Meerrijk. Wij werkten alle bouwtekeningen uit voor Cluster C en voegden deze samen met de constructieve elementen die wij ontvingen van IMD Raadgevende Ingenieurs te Rotterdam. Ook de uiteindelijke revisiestukken mogen wij aanleveren. Deze stukken geven aan waar alles uiteindelijk precies geplaatst is. Nadat we deze opdracht voltooid hebben zijn wij klaar met deze mooie opdracht en kunnen we alle werkzaamheden van dit project beëindigen.
Meerrijk is een heus dorp in de stad Eindhoven aan het worden. De bouw van deze totale nieuwbouwwijken bevinden zich voor een groot deel op grond waar Nederlandse geschiedenis geschreven is. Vroeger bevond zich er het vliegveld Eindhoven/Welschap precies op de plek waar Meerrijk nu staat. Die geschiedenis zie je overal in terug en alle clusters hebben dan ook hun namen te danken aan beroemde luchtvaartpioniers. Zo maakte Charles Lindbergh (Cluster C) zijn eerste solovlucht over de Atlantische oceaan.

 

Architectenbureau Diederendirrix schrijft het volgende op hun website over Meerrijk.

 

“Het centrum Meerrijk is als scharnierpunt in het park Meerland gesitueerd, midden tussen maar los van de omliggende woonbuurten. Het ligt ook als spin in het web van routes door de wijk. De gelaagde opbouw van het zorgcentrum is een intrigerend spel van verdwijnen en verschijnen van de verschillende volumina waaruit het is opgebouwd. Een geschakeerde menging van woningen, winkels en voorzieningen brengt het compacte centrum tot leven. Het zorgcluster in het centrumplan Meerrijk wordt gevormd door 135 appartementen, 19 stadswoningen, commerciële ruimte, fitness en het gezondheidscentrum. Het gezondheidscentrum biedt onder andere ruimte aan een apotheek, huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, SVVE, Focus en thuiszorg.”