Museumplein in Kerkrade koninklijk geopend na ingrijpende verbouwing en uitbreiding

28 oktober 2015

Het Museumplein Limburg in Kerkrade is na een verbouwing sinds 25 oktober weer officieel geopend voor het publiek. Zijne majesteit koning Willem-Alexander heeft het nieuwe museum op 08 oktober jongst leden officieel geopend.

Het museum laat design zien dat impact heeft op deze wereld. Het Continium is een interactief doe-museum waar op een begrijpelijke manier de meer ingewikkelde verhalen over onze wereld op een speelse wijze worden tentoongesteld. Naast de vaste tentoonstellingen, over wetenschap en techniek, is er regelmatig een nieuwe wisselexpo.

footer-sites-museumplein-bgHet museum is uitgebreid met drie nieuwe gebouwen: het Colombus earth theater, het Cube Design museum en het Continium C-square. Het Columbus earth theater is een theater over de mens en de aarde. Het Cube Design museum is het eerste museum in Nederland dat alleen over design gaat. Het C-square is de koppeling tussen de gebouwdelen en bevat ook de entree van het museum.

Het ontwerp van de nieuwbouw en de koppeling met het bestaande museum is van Shift Architecture. Bureau Bouwkunde heeft het bouwtechnisch- en brandveiligheidadvies op basis van FSE verzorgt, in samenwerking met de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Picture 021

Picture 024

r0-ac-726-408-cb0-bekijk_de_aarde_columbus