BIM met Ballast Nedam voor transferium Deutersestraat Den Bosch

31 mei 2017

Bureau Bouwkunde Nederland is sinds begin 2017 bezig voor Ballast Nedam Parking met de bouwkundige uitwerking van het nieuw te bouwen parkeergarage als onderdeel van het nieuwe transferium Deutersetraat in’s-Hertogenbosch. De locatie ligt nabij het Jeroen Bosch ziekenhuis en het natuurgebied de Gement. Het gehele project beslaat naast de parkeergarage ook de infrastructurele aanpassing rondom het nieuwe transferium zelf zoals het aanpassen van het kruispunt nabij in de Vlijmseweg.

Transferium Deutersestraat

Het transferium moet naast dat het energieneutraal is ook de groenste parkeergarage van Nederland worden. Het transferium krijgt daarom een groene gevel en een zonnepanelen-dak. In het ontwerp is ruimte voor ca. 1100 parkeerplekken inclusief een fietsenstalling voor ca. 240 fietsen met oplaadpunten. Het transferium heeft een unieke ligging, nabij het centrum van Den Bosch, het Jeroen Bosch ziekenhuis en het natuurgebied de Gement. Er wordt daarom rekening gehouden met duurzaamheid, ecologie en de beleving van de omgeving.

Render 01 (parkeergarage)
BIMmen op locatie

Het team van Bureau Bouwkunde Nederland ondersteunt Ballast Nedam Parking met het opzetten van een BIM-model en het bouwkundig tekenwerk gedurende het definitief en uitvoeringsontwerp. Een belangrijk uitgangspunt voor dit project was dat de verschillende partijen in één centraal BIM-model integraal en op locatie zouden samenwerken en dat de bouwpartners direct zouden worden betrokken in de engineering. Dankzij de inspanningen van alle partners is de ambitieuze planning behaald.

Samenwerking

Gedurende dit project hebben we samengewerkt met onze opdrachtgever Ballast Nedam Parking met o.a. staalleverancier Kampstaal, installatiebedrijf Bosman en ingenieursbureau Sweco.