Werkzaamheden aanbestedingfase Zorgcampus Kerkstraat-Poortlaan

Werkzaamheden aanbestedingfase Zorgcampus Kerkstraat-Poortlaan

11 juli 2017

Voor onze opdrachtgever Wassenaarsche Bouwstichting hebben we de bouwkundige uitwerking verzorgt voor 72 PG (psychogeriatrische zorg) woningen voor de Zorgcampus Kerkstraat-Poortlaan te Wassenaar. Het plan betreft 3 losstaande gebouwen aan de Ridderlaan en Kerkstraat. Aan de Kerkstraat worden twee gebouwen middels een loopbrug met elkaar verbonden. Het ontwerp is gemaakt door het architectenbureau Satijn Plus Architecten uit Born.

Werkzaamheden

Onze werkzaamheden betroffen de bouwkundige uitwerking voor de bouwaanvraag, het Definitef Ontwerp en de bestekfase inclusief bouwtechnische details. Daarnaast hebben we onze opdrachtgever begeleid tijdens de aanbestedingsprocedure. Een belangrijk uitgangspunt voor dit project was dat de zowel de constructeur als wij in één centraal BIM-model integraal zouden samenwerken.  Daarnaast is het plan beoordeeld op uitvoerbaarheid, bouwfysica en kwaliteit.

Naast het bouwkundig tekenwerk hebben we een Stabu2 bestek opgesteld ten behoeven van de aanbesteding waarbij er extra aandacht is voor het duurzaam systeem inclusief bodemlussen en warmtepomp.

De aanbesteding is uiteindelijk gegund aan aannemersbedrijf Niersman. De werkzaamheden zullen na de zomervakantie verder gaan met de realisatie en uitvoering van het complex. In deze fase zullen wij de directievoering en toezicht tijdens de bouw van het complex verzorgen.

Samenwerking

Gedurende deze fase hebben we samengewerkt met onze opdrachtgever Wassenaarsche Bouwstichting, met ingenieursbureau Goudstikker-de Vries voor de constructies en Techniplan als adviseur installaties.