Bureau Bouwkunde Nederland viert zijn 30-jarig bestaan

Bureau Bouwkunde Nederland viert zijn 30-jarig bestaan

1 november 2018

Bureau Bouwkunde Nederland vierde gisteren het 30-jarig bestaan samen met zijn opdrachtgevers, collega’s en vrienden. Deze mijlpaal werd gevierd in BlueCity (voorheen Tropicana) met een lezingenreeks ‘Verstand van bouwen’. De sprekers boden een uitdagende mix van onderwerpen over creativiteit, innovaties, efficiënter bouwen en het transitieproces qua duurzaamheid.

De dag was feestelijk geopend door Peter Houtman die iedereen bedankte voor zijn of haar aanwezigheid. Vervolgens heeft hij kort gesproken over de mooie projecten en de ontwikkeling die Bureau Bouwkunde Nederland in zijn 30-jarig bestaan heeft doorgemaakt.
Arno Bonte, Wethouder Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energietransitie, sprak vervolgens over de Rotterdamse visie op bouwen en de Energietransitie. Hierbij is het plan om de CO2-uitstoot van een gestage stijging om te buiging in een forse daling.
Floris Schiferli, partner van Superuse Studios, heeft vervolgens gesproken over de potentie van cyclische ontwikkelprocessen en de meerwaarde van (her)gebruik van restmaterialen.
Jakob van der Perk, BIM-coördinator bij Heijmans, gaf ons aansluitend een uitgebreide inkijk in de voordelen van BIM waardoor er beter, slimmer en efficiënter gebouwd kan worden.
Carol Hol, directeur van Concire, heeft daarop verteld over hoe een balans tussen creativiteit en realiteit kan leiden tot een duurzame transitie met een verrassende inspirerende uitkomst.

Als afsluiting van de lezingenreeks heeft Peter Houtman BBNL Acadamy geïntroduceerd. Hiermee wilt Bureau Bouwkunde Nederland in samenwerking met zijn netwerk een integrale oplossing bieden voor maatschappelijke uitdagingen. Het idee achter deze oprichting is dat door middel van kennisdeling waardevolle proposities aangeboden kunnen worden om de nodige transities vorm te geven.

Aansluitend aan de lezingenreeks was het tijd voor een gezellige borrel.