Tuğba loopt stage bij Bureau Bouwkunde Nederland

Tuğba loopt stage bij Bureau Bouwkunde Nederland

26 maart 2019

Tuğba loopt sinds begin februari bij ons op kantoor stage. Als enige dame in het gezelschap heeft zij haar draai snel gevonden en werkt goed mee met ons team. Naar aanleiding van haar stage hebben we wat vragen gesteld om te zien hoe Tuğba haar periode bij Bureau Bouwkunde Nederland ervaart.

Hoi Tuğba. Kun jij jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Tuğba Çalişkan en ben 18 jaar oud. Ik volg de opleiding middenkaderfunctionaris bouw aan het Techniek College te Rotterdam. Dit is een bol/bbl opleiding. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van mijn studie. De totale studie duurt vier jaar, maar ik doe het verkort, dat is in drie jaar.

Waarom heb je voor Bureau Bouwkunde gekozen voor je stage?

In oktober 2018 was er speciaal voor vrouwelijke studentes een informatiemiddag bij Bureau Bouwkunde Nederland. Zelf was ik daarvoor ook al geïnteresseerd in Bureau Bouwkunde Nederland en van alle studentes die aanwezig waren, mocht ik hier uiteindelijk stage gaan lopen. Mij trekt het stagelopen bij Bureau Bouwkunde Nederland meer aan dan bij een aannemer omdat ik vooral het tekenwerk (op de computer) leuk vind en ik hier meer inzicht krijg in hoe het proces verloopt. Bij een aannemer staat dat al vast.

Wat hoop je hier te leren?

Mijn ambitie is om me verder te ontwikkelen en vooral ervaring op te doen. Hier werk ik heel veel met Revit (3D tekenprogramma) en ik merk dat het steeds beter gaat. Op school was de leerstof hierover minimaal dus heb ik hier heel veel ervaring opgedaan op dat gebied. Ook ga ik weleens mee naar een bouwplaats om te bekijken hoe proces verloopt.

Hoe ervaar je je stage tot nu toe?

Ik zit hier nu bijna twee maanden en het contact met de collega’s onderling is erg leuk. Het is een bureau met veel kennis. Al mijn schoolopdrachten kan ik hier uitvoeren en krijg daar alle hulp bij die nodig is. Op dit moment ben ik met een nieuwbouw villa bezig waar meerdere bouwstijlen worden gebruikt, dus dat is erg leerzaam.

Weet je al wat je wilt in de toekomst?

Volgend jaar ga ik, als het goed is, afstuderen en daarna wil ik een HBO opleiding Bouwkunde gaan volgen. Daarna wil ik nog doorstuderen aan de universiteit om uiteindelijk architect met technische kennis te worden. Ik heb gemerkt dat niet alle architecten die technische achtergrond hebben en juist dat lijkt mij interessant.

Bureau Bouwkunde Nederland is door SBB erkend als leerbedrijf. Dit betekent dat wij aan alle voorwaarden voldoen om bouwkunde studenten een volwaardige leer- en werkplek kunnen bieden. Bij Bureau Bouwkunde Nederland kunnen leerlingen dus hun leerdoelen behalen die voor de opleiding gesteld zijn. Om de leerlingen te helpen die te realiseren, zorgen wij binnen ons bedrijf voor adequate begeleiding. Opleiden in de praktijk vinden wij erg belangrijk en wij zetten ons graag in voor het behoud van vakmanschap voor de toekomst.