Louterbloemen kan na tien jaar eindelijk gaan bouwen

Louterbloemen kan na tien jaar eindelijk gaan bouwen

4 april 2019

Na jaren praten, hebben dierenasiel Louterbloemen en zes gemeenten in de Drechtsteden eind maart hun handtekening gezet onder een meerjarige samenwerking. Met die handtekeningen, kan het asiel beginnen met de lang gekoesterde nieuwbouw en renovatie. Nog voor de zomer wordt het terrein van het Dordtse asiel gereed gemaakt voor de bouw, zodat na het hoogseizoen de eerste palen de grond in kunnen. Eind maart zijn alle tekeningen voor de aanvraag van de bouwvergunning geleverd.

Nieuwbouw van de Dordtse dierenopvang is nodig om te kunnen voldoen aan alle wettelijke eisen die per 2020 ingaan. In de plannen is een grotere kennel voor de honden opgenomen, hebben ook de katten meer ruimte en is er een gebouw voor andersoortige dieren, zoals knaagdieren en vogels. Het huidige gebouw blijft staan, maar wordt van binnen helemaal gestript en opnieuw ingedeeld. Daarnaast komt er een verbinding tussen het oude pand en een deel van de nieuwbouw. Tijdens de verbouwing draait het asiel gewoon door. Dit project is gestuurd door XPM Projectmanagement.

De bijdrage van Bureau Bouwkunde Nederland bestaat uit:
• architectonisch ontwerp
• bouwkundige uitwerking met bestek
• rapportage brandveiligheid
• daglichttoetreding berekening