Uitbreiding Hogeschool Leiden

Uitbreiding Hogeschool Leiden

17 januari 2020

Voor de uitbreiding van de locatie Zernikedreef van de Hogeschool Leiden heeft Bureau Bouwkunde een bijdrage geleverd door de bouwkundige planuitwerking ten behoeve van omgevingsvergunning en bouwvoorbereiding op zich te nemen.

Er is een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van de locatie Zernikedreef. Door het toevoegen van een flexibele vleugel en een verbindend centraal atrium wordt er ruimte gecreëerd voor ontmoeting kennisuitwisseling en concentratie.

Het centrale atrium is daarnaast een visitekaartje van de duurzaamheidsambitie van de hogeschool. De nieuwbouw voor de hogeschool zal aan de buitenzijde naadloos aansluiten op het bestaande gebouw.

Opdrachtgever: Hogeschool Leiden

Architect: DP6 architectuurstudio

Onze bijdrage: bouwkundige planuitwerking ten behoeve van omgevingsvergunning en bouwvoorbereiding