Wij zorgen samen met Glowgolf en Skatefever voor veiligheid

Wij zorgen samen met Glowgolf en Skatefever voor veiligheid

24 februari 2020

Glowgolf en Skatefever, Capelle aan den IJssel

In 2013 hebben wij voor Glowgolf Capelle aan den IJssel een brandveiligheidsplan gemaakt. In de jaren daarna is er veel gebeurd bij Glowgolf. Zo is er een toename ontstaan aan populariteit waardoor de bezoekersaantallen toe namen en er werden Escaperooms toegevoegd. Door deze veranderingen en nieuwe verscherpte veiligheidsregels was het noodzakelijk om een nieuw veiligheidsplan op te stellen. Wij als Bureau Bouwkunde stelden deze nieuwe veiligheidsplan op voor Glowgolf en Skatefever.

 

Om tot een nieuw brandveiligheidsplan te komen moet er een gebouwinspectie uitgevoerd worden. Wij zijn dan ook naar de locatie afgereisd om alle veranderingen, aanpassingen en de nieuwe inrichting in kaart te brengen. Er is ook gekeken naar de aanwezige brandcompartimenten, blusmiddelen, noodverlichting en vluchtwegen (denk aan hang- en sluitwerk, bereikbaarheid en doorstroming) of die nog voldeden aan de eisen die na de verbouwing zouden gaan gelden. Als dit niet het geval was dan werd dit genoteerd en meegenomen in het nieuwe veiligheidsplan.

 

De vluchtwegen bleek een belangrijk punt te zijn voor dit project. Om de grote vluchtcapaciteit die nodig is vanwege de oplopende bezoekersaantallen te kunnen garanderen hebben wij bij enkele vluchtroutes maatwerk moeten toepassen. Op vraag van de beveiligingsbedrijf hebben wij de nieuwe Brandmeldingsinstallatie (BMI) conform NEN 2535 uitgevoerd om er zo voor te zorgen dat de vluchtroutes de vluchtcapaciteit kunnen faciliteren.

 

Echter zat er hierbij wel een addertje onder het gras. Het bestaande brandmeldinstallatie bleek verouderd en de mogelijkheid op uitbreiding was er niet. Hierdoor waren wij genoodzaakt om een nieuwe brandmeldinstallatie te engineeren die toegepast kon worden met het bestaande installatie. Deze brandmeldinstallatie is wel ge-engineerd op basis van de NEN 2535 en volgens de wet- en regelgeving.

 

Zo kan er door onze opgestelde brandveiligheidsplan ook de aankomende tijd veilig gegolft worden bij Glowgolf en wordt er met een gerust gevoel gedanst op skates bij Skatefever.