Bouwtechnische uitwerking in BIM exterieur project Moutlocatie

Bouwtechnische uitwerking in BIM exterieur project Moutlocatie

16 juni 2021

Bureau Bouwkunde is in opdracht van Trebbe verantwoordelijk voor de bouwtechnische uitwerking in BIM van het exterieur van het nieuwbouwproject Moutlocatie te Amstelveen. Deze uitwerking gebeurt op basis van het Voorlopig Ontwerp (VO) van Molenaar & Co Architecten tot een Definitief Ontwerp (DO).

Het project bestaat uit 44 royale stadsvilla’s, 2 twee-onder-één-kap woningen en een vrijstaande woning in het hogere segment, alsmede vijf rijwoningen in het middel dure segment. Een doelstelling is om vanuit het model de calculatie te verrichten; met het oog hierop zijn bijvoorbeeld de diverse typen metselwerk apart gemodelleerd. Vervolgens toetsen wij het plan aan het Bouwbesluit en werken het verder uit t.b.v. de aanvraag omgevingsvergunning (OLO). De plattegronden worden vanuit het model gereed gemaakt voor de verkooppresentatie.

Meer weten over onze dienstverlening? Meer informatie vindt u hier.