Wij zijn op zoek naar BIM modelleurs! Maak vast kennis met 2 collega’s

Wij zijn op zoek naar BIM modelleurs! Maak vast kennis met 2 collega’s

22 juni 2021

Bureau Bouwkunde is op zoek naar nieuwe collega’s! Door de mooie projecten die wij mogen doen met onze opdrachtgevers kunnen wij ons team inhoudelijk veel uitdaging bieden. Ook op andere gebieden is Bureau Bouwkunde simpelweg ‘a great place to work’. We kunnen dit uiteraard het best illustreren door twee collega’s aan het woord te laten. Berat (22) en David (23) werken beide sinds 2018 bij Bureau Bouwkunde. Twee hele verschillende mensen die ieder een eigen ontwikkelingspad volgen binnen onze organisatie.

Hecht team
Berat: “Het is heel prettig om onderdeel te zijn van Bureau Bouwkunde, doordat wij als collega’s een echt team met elkaar vormen. We hebben mooie gesprekken, vaak vakinhoudelijk maar zeker ook privé. We respecteren elkaars privé leven, maar we zijn ook echt betrokken bij elkaar. Dat heb ik de afgelopen tijd aan den lijve ondervonden. Door corona was ik, net als iedereen, veel thuis maar daarnaast kampte ik met een hardnekkige knieblessure. Ik werd voortdurend gesteund en kreeg de ruimte om te revalideren. Daardoor heb ik echt ervaren gewaardeerd te worden als onderdeel van het team.”
David: “Wat ik mooi vind is de flexibiliteit. De organisatie is weinig hiërarchisch en iedereen is heel benaderbaar. Je krijgt je eigen verantwoordelijkheid en wordt daar ook aangehouden, maar binnen die kaders heb je veel vrijheid. Daardoor zijn werk en privé goed in balans. Dat kan binnen onze drukke projecten alleen maar als je je houdt aan ‘afspraak is afspraak’. Je wordt betrokken in de plannen die de organisatie als geheel heeft. Je realiseert je daardoor dat de doelstellingen echt gezamenlijk behaald moeten worden.”

Je krijgt vrijheid en verantwoordelijkheid, maar afspraak is afspraak

Eigen ontwikkelingspad
David: “Ik heb gedurende mijn opleiding in eerste instantie stage gelopen bij een vrij groot architectenbureau, waar ik vooral aan het modelleren was. Mijn afstudeerstage wilde ik graag doen bij een heel andere, compactere organisatie. Dat werd Bureau Bouwkunde. Er zijn hier zóveel verschillende dingen die spelen dat ik na 20 weken stage nog een tijd ben gebleven om hier examenopdrachten te doen. Na mijn afstuderen ben ik hier begonnen als modelleur. Na een paar jaar ervaring opdoen ben ik me in de BIM coördinatierol ben gaan verdiepen. Daar heb ik ook een opleiding voor gevolgd. In de toekomst zou ik een stapje verder willen gaan, richting BIM management.

Binnen Bureau Bouwkunde is veel ruimte voor die ontwikkeling. Je wordt gesteund in voortdurend blijven leren. Omdat er zo’n breed dienstenpakket is kun je ook veel verschillende aspecten ervaren. Zo heb ik met Peter (Houtman) een half jaartje meegekeken wat directievoering inhoudt. Dat bleek niet helemaal mijn ding, maar dat had ik nooit kunnen weten als ik niet in de praktijk de kans had gekregen om dit te ervaren.

Tegelijkertijd werd toen een nieuw project opgestart dat BIM technisch heel uitdagend was. Ik merkte dat ik er plezier in had oplossingen voor dingen te zoeken én dat ik er aanleg voor heb. Het ging mij makkelijk af zeg maar. Het was erg leuk om op deze manier mee te kunnen draaien in dit project dat voor onze organisatie heel belangrijk is geweest. Onze BIM dienstverlening is vanaf dat moment naar the next level getild. Wat dat betreft kwam dat voor mij op een prima moment.”

Helpen onze BIM dienstverlening naar the next level te tillen

Berat: “BIM is zó groot, dat je er alle kanten mee op kan. Ons bouwkundig model is maar één onderdeel. Met BIM is het zo dat je je als organisatie nog echt kunt onderscheiden; als je de data echt goed benut. Iedere partij in een bouwproject werkt nu nog op een eigen manier in BIM, daar valt nog veel te verbeteren. Daar ligt ook mijn interesse en daar wil ik me verder in verdiepen.”

Berat komt oorspronkelijk uit de aannemerij, hij heeft een jaar op de bouwplaats gelopen. Dat was een bewuste keuze, om meer inzicht te krijgen in wat ‘de bouw’ inhoudt. Berat: “Op een gegeven moment wilde ik verder. Ik heb altijd al belangstelling voor het BIM proces gehad, maar het was niet zo makkelijk om ergens aangenomen te worden met nul relevante ervaring. Via een docent van mijn opleiding ben ik in contact gekomen met Bureau Bouwkunde, waar ik begonnen ben met een leer/werk stage. Ik voelde me hier direct thuis; mooie projecten en een goede sfeer.

Binnenkort hoop ik mijn HBO opleiding af te ronden. Tegelijkertijd denk ik aan verdieping richting het beheer van een BIM model in combinatie met bouwkosten. Ik wil onderzoeken hoe je al tijdens de engineering de kosten kunt bewaken Traditioneel worden die kosten pas ná de engineering in detail berekend. Als je dit naar voren haalt maakt dit het hele proces veel efficiënter en bespaar je kosten. Als je in BIM niet alleen data in het model stopt, maar deze ook echt voor je laat werken, kun je je als organisatie echt onderscheiden.”

Een beetje een nerd, maar wél een teamplayer

Kerntaken en een eigen specialisme
David en Berat zijn het er over eens dat de manier waarop zij zich konden ontwikkelen illustratief is voor de kracht van Bureau Bouwkunde. Ieder krijgt ruimte om het eigen talent uit te vinden en te verdiepen. In het team zoals het nu is samengesteld heeft iedereen, naast de kerntaken, ook een eigen specialisme. Als nieuwe collega zien zij liefst iemand met enige Revit en (wellicht) Dynamo ervaring, die gemotiveerd wordt door nieuwe mogelijkheden, het zoeken naar slimme oplossingen, naar manieren om het proces efficiënter te laten verlopen. David: ‘Een beetje een nerd, net als ik’. Berat voegt toe: ‘Maar ook wel een echte teamplayer!’ Dat schrijven we op.

Ben jij onze kandidaat? We kijken er naar uit met jou kennis te maken. De vacatures bekijken kan hier!
Wil je eerst meer weten, bel dan gerust op 010-4177714. Reageren kan op hr@bureaubouwkunde.nl