Uitwerking Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO) nieuwbouw Fontys Hogeschool

Uitwerking Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO) nieuwbouw Fontys Hogeschool

18 augustus 2021

Bureau Bouwkunde heeft in samenwerking met het team van Barcode Architects de bouwtechnische uitwerking van het architectonisch ontwerp voor de nieuwbouw van Fontys Hogeschool in Eindhoven gerealiseerd.  Op de campus Rachelsmolen  komen drie gebouwen van totaal 24.000m2 BVO, aan een groen park met een plein en een tribune.

Gebouw R11 wordt gerealiseerd aan de zijde Rachelsmolen en bevat de algemene (campusbrede) voorzieningen, gebouw R12 komt aan de zijde Onze Lieve Vrouwestraat en huisvest de specifieke onderwijsruimten (praktijk- en labruimten). In Gebouw R13, zijde Kennedylaan, zijn de algemene onderwijs- en werkruimten gepland.

Samenwerking Barcode Architects en Bureau Bouwkunde
 Het architectonisch ontwerp werd op basis van het Technisch Ontwerp (TO) verder uitgewerkt tot Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO) ten behoeve van de uitvoering. Barcode en Bureau Bouwkunde hebben voor de uitwerking van de UO-fase samen een Plan van Aanpak en planning opgesteld. De samenwerking leverde er een goede synergie tussen architectuur, BIM, procesmanagement en bouwtechniek.

Meer lezen over onze diensten kan hier!