Feestelijke opening Datacenter NorthC te Groningen

Feestelijke opening Datacenter NorthC te Groningen

26 september 2022
De nieuwbouw van het datacenter van NorthC Datacenters in Groningen is vorige week feestelijk geopend. Het is het eerste datacenter in Europa met een noodstroomvoorziening op groene waterstof. Bureau Bouwkunde werkte op verzoek van partnerorganisatie DVTadvies het Voorlopig Ontwerp en het Definitief Ontwerp bouwkundig uit. Verder verzorgden wij de aanvraag Omgevingsvergunning en het brandveiligheidsrapport voor dit project. Voor inhoudelijke vragen kunt u terecht bij onze collega Raymond Vink. Op de projectpagina kun je verder lezen over de bijdrage van Bureau Bouwkunde aan dit project. 
 
De opening geschiedde door René Paas, Commissaris van de Koning in Groningen. Namens ons team waren Nils van der Waal en Eduardo Bogota erbij aanwezig.