Even voorstellen: Liam van Maaren

Even voorstellen: Liam van Maaren

28 september 2022

Sinds kort is ons team versterkt door Liam van Maaren, BIM modelleur. Liam rondt bij ons zijn opleiding Middenkader Functionaris in de Bouw aan het ROC Da Vinci College af. Hij wordt begeleid door onze collega Berry van den Broek. We hopen hem een tijd met gezellige collega’s en een fijne werksfeer te kunnen bieden, en uiteraard voldoende inhoudelijke uitdaging om zijn opleiding met succes bij ons te kunnen afronden. We stelden Liam een paar vragen:

Wat vind je het leukst aan bouwkunde?

 Het aansluiten van detaillering op voorafgaande analyse is een hele leuke uitdaging. Er komt een heleboel kijken bij het maken van één detail, en juist die samenkomst maakt het zo’n mooi vak. Ik vind bouwkunde in het algemeen interessant vanwege de rijke historie, en dat we met al die kennis tegenwoordig de mooiste bouwwerken kunnen maken. Er zijn eeuwenoude technieken, die vandaag de dag nog steeds toegepast worden. Dat is toch fantastisch!

Waarom modelleren?

 Ik ben al van jongs af aan bezig met virtuele programma’s waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Dat deed ik in combinatie met fysiek bouwen en simpel programmeerwerk, en zo maakte ik allerlei eigen ontwerpen. Ik vind het heel tof dat je bij modelleren een heel gebouw kan zien zonder dat het nog echt bestaat.

Hoe zie je je toekomst bij Bureau Bouwkunde?

Doorgroeien natuurlijk! Ik kan me bij Bureau Bouwkunde goed oriënteren op wat alle rollen naast BIM modelleur inhouden: mijn gevoel gaat nu richting BIM Engineer, BIM coördinator en BIM Project Manager. Mijn collega’s bij Bureau Bouwkunde staan altijd klaar voor een praatje, dus ik weet zeker dat ik een goede keus kan maken naarmate ik mij ontwikkel binnen het team.

Hoe ervaar je het team?

Er heerst een fijne, informele sfeer op kantoor. Hoewel hier natuurlijk wel een zekere hiërarchie is, gaan de collega’s niet zo met elkaar om en dat is heel prettig. De interactie met mijn collega’s voelt vertrouwd.

Meer weten over een stageplek bij Bureau Bouwkunde? Neem contact met ons op, of met Liam zelf.