Aanbouw woonzorgcentrum Duinhof in Ter Heijde

Aanbouw woonzorgcentrum Duinhof in Ter Heijde

21 november 2022

Woonzorgcentrum Duinhof is een locatie van Pieter van Foreest, mooi gelegen in Ter Heijde, midden in de duinen. De afgelopen twee jaar is Duinhof ingrijpend gerenoveerd en gemoderniseerd en is deze locatie geschikt gemaakt voor nu en toekomst. Geheel passend bij de veranderende zorgvraag!

Ook de serre wordt vervangen. In plaats daarvan wordt naar een ontwerp van Chaoase een nieuwe aanbouw gerealiseerd, met een solide houten spantenconstructie en grote raampartijen. Samen met het mos-sedum dak maakt dit een groene, toekomstbestendige uitbreiding van het woonzorgcentrum.

Bureau Bouwkunde heeft voor de renovatie de tekeningen bouwkundig uitgewerkt alsmede de brandveiligheid van het complex getoetst. Voor de nieuwbouw hebben wij zorggedragen voor de bouwkundige planuitwerking in de fase Definitief Ontwerp (DO), het Stabu bestek / de Technische Omschrijving (TO) en de aanvraag Omgevingsvergunning. Aanvullend hebben wij van de nieuwe serre een Brandoverslagberekening gemaakt conform NEN 6068.

De bewoners werden eind augustus welkom geheten in het vernieuwde complex en met de aanbouw van de serre worden de laatste puntjes op de i gezet.

Bij vragen over dit project kunt u terecht bij Sham Lachman.

Lees hier meer over onze diensten.