Bureau Bouwkunde ondersteunt het project Science House, TU Delft

Bureau Bouwkunde ondersteunt het project Science House, TU Delft

6 juli 2023

Bureau Bouwkunde heeft het project Science House ondersteund, op verzoek van PM2 projectmanagers en labadviseurs . Science House is een verzamelgebouw dat speciaal is ontworpen voor bedrijven die actief zijn in de quantumtechnologie. Het gebouw bevindt zich in het zuidelijke deel van de TU Delft Campus.

Het bestaande gebouw heeft een interne sloop ondergaan en wordt momenteel volledig verbouwd en heringericht. Bureau Bouwkunde heeft verschillende taken uitgevoerd, waaronder:

  • Het opstellen van een second opinion voor de bouwkostenraming en planning, inclusief een inschatting van de sloopkosten.
  • Het uitwerken van zowel het Voorlopig Ontwerp (VO) als het Definitief Ontwerp (DO) op bouwkundig gebied.
  • Het verzorgen van het technisch bestek voor contractvorming.
  • Het opstellen van een rapportage over de brandveiligheid van het gebouw.
  • Momenteel zijn we bezig met de procedure voor het aanvragen van de Omgevingsvergunning.

Opdrachtgever voor dit project is House of Quantum B.V.; dit is een initiatief van Stichting Quantum Delta NL (QDNL). House of Quantum B.V. realiseert, verspreid over het land verschillende verzamelgebouwen, ter facilitering van diverse partijen die zich ontwikkelen op het gebied van quantumtechnologie.

 

House of Quantum B.V. is de opdrachtgever voor dit project en is een initiatief van Stichting Quantum Delta NL (QDNL). House of Quantum B.V. is verantwoordelijk voor de realisatie van meerdere verzamelgebouwen verspreid over het land, met als doel verschillende partijen te faciliteren die actief zijn in de ontwikkeling van quantumtechnologie.

Het project Science House biedt een innovatieve en inspirerende omgeving waar bedrijven in de quantumtechnologie kunnen groeien en samenwerken. De herinrichting van het gebouw zal ervoor zorgen dat het voldoet aan de specifieke behoeften van deze bedrijven, en Bureau Bouwkunde draagt bij aan een succesvolle realisatie van dit ambitieuze project.

Verstand van bouwen

Bureau Bouwkunde staat klaar om te helpen bij uw bouwprojecten en biedt diverse diensten aan. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen ondersteunen.