RUSH, Brainpark Rotterdam

RUSH, Brainpark Rotterdam

25 juli 2023

Bureau Bouwkunde ondersteunt Vera Yanovshtchinsky architecten bij het project RUSH in Brainpark Rotterdam. Tegenover de Erasmus Universiteit wordt een nieuw woongebouw/-complex ontwikkeld, gericht op studenten en young professionals. Op de begane grond worden gemeenschappelijke en commerciële voorzieningen ingericht. Er is gekozen voor hybride bouw: (duurzaam) hout waar het kan, beton waar het moet. Uiteindelijk zal het gebouw geheel energieneutraal zijn, door middel van een WKO installatie en PV panelen.

Bureau Bouwkunde biedt voor dit project brede bouwkundige ondersteuning. Daarnaast adviseren wij op het gebied van brandveiligheid en verzorgde onze fire safety engineer de rapportage Brandveiligheid. Naar verwachting neemt de realisatie van RUSH in 2024-2025 een aanvang. Opdrachtgever is Van der Vorm Vastgoed.