Renovatie Veerhuis Schiemond Rotterdam

Renovatie Veerhuis Schiemond Rotterdam

10 juni 2024

Wij zijn er als organisatie met Rotterdamse roots trots op bij te kunnen dragen aan de renovatie van het Veerhuis, een monumentaal pandje op een historische plek in Rotterdam. Wij doen dit op verzoek van de Stichting Droom en Daad en in samenwerking met aannemer Nico de Bont | TBI.

Ons team heeft de bouwkundige bestaande situatie en detaillering in kaart gebracht en uitgewerkt in de fasen DO, TO en UO.

Het markante Veerhuis op de kop van Schiemond ondergaat op initiatief van Stichting Droom en Daad een metamorfose. Het wordt een plek waar schrijven en schrijvers centraal staan; het Veerhuis wordt een Schrijvershuis . De restauratie door Nico de Bont | TBI is inmiddels gaande.

Het Veerhuis is meer dan honderd jaar geleden gebouwd en heeft een aansprekende geschiedenis. In vroeger tijden stapten arbeiders van RDM (Rotterdamsche Droogdok Maatschappij) hier op het pontje onderweg naar hun werk op de Heijplaat. Voordat Droom en Daad ermee aan de slag ging verkeerde het gebouw in zeer vervallen staat. Mooi om te zien hoe het langzaam maar zeker in oude glorie wordt hersteld, met een nieuwe functie in onze moderne tijd.

Bekijk hier een overzicht van onze diensten. Of neem direct contact met ons op als u vragen heeft!


Renovatie Veerhuis Schiemond