Restauratie historisch Tramhuis in Rotterdam

Restauratie historisch Tramhuis in Rotterdam

9 juli 2024

Het Tramhuis op het Hermesplantsoen te Rotterdam wordt grondig gerestaureerd en krijgt een nieuwe functie, passend bij het moderne stadsleven. Ons team ondersteunt op verzoek van Droom en Daad dit project door bouwkundige advisering, bouwkundige planuitwerking in 3D en door directievoering.


Nieuwe functie historisch Tramhuis

Vanaf volgend jaar zal het Tramhuis dienst doen als kiosk voor stadswandelingen. Het staat hiervoor op een perfecte plek, in de dynamiek tussen de Westersingel en de Mauritsweg. Het Tramhuis heeft sinds de bouw in 1914 verschillende functies gehad en heeft op diverse plekken in de stad gestaan. Oorspronkelijk was het een wachthuisje voor trampassagiers en RET personeel. Begin jaren ’70 kwam het na omzwervingen terecht op huidige plek en kreeg het een horecafunctie.

Het smeedijzeren Tramhuis verkeerde inmiddels in zeer slechte conditie. Door grondige renovatie en restauratie zal het zoveel mogelijk hersteld worden en teruggebracht in originele staat. Om dit te bereiken is het casco in delen gedemonteerd en naar smeed- en staalspecialist Van der Vegt getransporteerd voor restauratie. Aan de binnenzijde wordt het gebouw zoveel mogelijk leeg gehouden, waardoor de constructie van staal en glas mooi tot zijn recht zal komen.

Naar verwachting zal het Tramhuis begin volgend jaar trots in herstelde staat de deuren openen voor wandelend publiek. Voor ons team een mooi project om een bijdrage aan te kunnen leveren!


Neem contact op voor meer informatie

Bekijk hier een volledig overzicht van onze diensten. Of neem direct contact met ons op voor meer informatie.