Het Vierhuis, Wilp

Opdrachtgever Stichting Zozijn Architect Contexture Architects

Bijdrage Bureau Bouwkunde Nederland:

  • Advies & engineering brandveiligheid
  • Overleg gemeente en de veiligheidsregio
  • V&G-plan Ontwerpfase
  • Technisch bestek (Stabu)

Stichting Zozijn heeft op het landgoed De Lathmer te Wilp meerdere gebouwen in het gebruik als zorginstelling voor mensen met meervoudige beperking. In verband met het samentrekken van disciplines is door stichting Zozijn het ontwerp voor de verbouwing en uitbreiding van Het Vierhuis neergelegd bij Contexture Architects. Het Vierhuis is getransformeerd tot een multifunctioneel gebouw waarin de volgende functies gerealiseerd zijn: 8 dagbestedingen, een oefenzaal, snoezelruimte, behandel-en oefenruimte, vlinderbad, een kantoorgedeelte, een multifunctionele zaal en een grootkeuken, ook geschikt voor culinaire dagbesteding.

Bureau Bouwkunde Nederland is door Contexture Architects gevraagd voor advies en engineering omtrent brandveiligheid. gedurende de uitwerking is er overleg met de gemeente geweest. Aansluitend hebben we het V&G-plan Ontwerpfase gemaakt ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning.

Eveneens is door ons het technische bestek (stabu) geschreven voor de aanbesteding. Het gehele project is opgeleverd en in gebruik genomen in november 2018.

Bekijk ook