Luxor Theater Rotterdam, Rotterdam

Opdrachtgever GWR Architect Bolles + Wilson

Bijdrage Bureau Bouwkunde Nederland

  • Advies VO/DO
  • Bouwvoorbereiding
  • Uitvoeringscontract
  • Uitvoeringstekeningen
  • Directievoering

Het ontwerp is door de van oorsprong Australische architect, omschreven als ‘slank, mooi en elegant’. Het was de combinatie van sober en warm wat de opdrachtgever zo aansprak.

Het theater is bekleed met warmrode Cetris X-tra beplating waardoor het gebouw allure krijgt. Op de hoek aan het Wilhelminaplein is een lichtreclame aangebracht met hiervoor speciaal ontwikkelde lettertype “LUXOR”. Zeer verrassend is de expeditiestraat die in het gebouw is opgenomen. Deze straat is verborgen achter de oranje V-vormige kolommen en loopt d.m.v. een hellingbaan het gebouw in.

Bekijk ook