Renovatie en uitbreiding Sandersgebouw Erasmus Universiteit Rotterdam

Opdrachtgever Erasmus Universiteit Rotterdam Architect Quist Wintermans Architecten (laagbouw) en Jo Coenen Architects & Urbanists (hoogbouw)
Renovatie en uitbreiding Sandersgebouw Erasmus Universiteit Rotterdam

Bijdrage Bureau Bouwkunde Nederland

  • ontwerp- en projectmanagement
  • kostenmanagement
  • technisch bestek (stabu)
  • coördinatie constructies en installaties
  • bouwbegeleiding

De totale transformatie, uitbreiding en verduurzaming van het Sandersgebouw (voormalig L-gebouw) vroeg om een integraal ontwerpproces met 2 architecten één voor de hoogbouw en één voor de laagbouw. Het Sandersgebouw is uiteindelijk verbouwd tot een transparant, efficiënt en duurzaam gebouw.

Het project bestaat uit een laagbouwdeel met daarin de collegezalen, studieplekken (onderwijsfunctie), mootcourt, bibliotheek en de foodcourt. Er is een transparante kraag om de collegezalen aangebouwd, waardoor de hal is uitgebreid en er ruimte is ontstaan voor extra studieplekken.

Bureau Bouwkunde Nederland heeft de opdrachtgever ondersteunt met ontwerp- en projectmanagement, kostenmanagement, technisch bestek (stabu), coördinatie en inpassing constructies en installaties.

Het Sandersgebouw is verduurzaamd door middel van nieuwe hoogwaardige installatietechniek (oa. door hybride klimaatplafonds, WKO-installatie, sensoren, PV-panelen en LED-verlichting) incl. het verduurzamen van de gevel dmv nieuwe kozijnen met HR++ en een hogere isolatiewaarde.

Bekijk ook