Officiële opening Filmmuseum Amsterdam

4 april 2012

Met gepaste trots melden wij dat de bouw van het EYE Film Instituut is voltooid. Op 4 april 2012 is dit bijzondere gebouw geopend door H.K.H. Koningin Beatrix.
Het Filmmuseum te Amsterdam, een ontwerp van Delugan Meissl Associated Architects uit Wenen, is door Bureau Bouwkunde bouwkundig in 3D uitgewerkt. Voor de realisatie van de complexe vormen van het gebouw. De consequenties van ontwerpwijzigingen blijven hierdoor direct inzichtelijk. Ook de aannemer erkent van de 3D uitwerking de grote meerwaarde en is zelf ook hierop verder gegaan. Het nieuwe gebouw biedt onderdak aan vier moderne filmzalen met 315, 130 (2x) en 67 zitplaatsen, met volop ruimte voor tentoonstellingen, educatieve activiteiten en bijeenkomsten. Werkruimte, een filmlab, een winkel en een café-restaurant maken het aanbod compleet. Het EYE is gevestigd aan de IJpromenade 1 te Amsterdam. Klik hier om het gehele artikel te lezen.