Prijs gewonnen Raakspoort Haarlem

22 januari 2013

Het gebouw Raakspoort te Haarlem, onderdeel van de grote ontwikkeling Raaks, heeft de zogenaamde “Worldwide Brick Award” gewonnen. De jaarlijkse Brick Awards zijn één van de oudste en meest gerespecteerde design awards in het Verenigd Koninkrijk. In 2012 reikte de Brick Development Association (BDA) ze al voor de 35e keer uit.

Uit meer dan 300 inzendingen werd het project Raakspoort tot winnaar uitgeroepen. Een stadhuis en een bioscoop, 2 types van gebouwen die op het eerste zicht niet bij elkaar passen. En toch zijn ze in Haarlem ondergebracht in één complex, Raakspoort. Architecten Bolles+Wilson uit Münster (DE) ontwierpen het nieuwe gebouw met de klokkentoren. Volgens de negenkoppige jury verdiende Raakspoort de onderscheiding omwille van de samensmelting van het gebouw met zijn omgeving en de rijkdom aan innovatie in de detaillering van het metselwerk.

Bureau Bouwkunde heeft het bouwtechnisch tekenwerk voor dit project verzorgd.