Preferred Supplier van Erasmus Universiteit Rotterdam

19 maart 2013

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft Bureau Bouwkunde geselecteerd als een “preferred supplier” voor management- en adviesdiensten op Campus Woudestein.

Uit een selectie van aanbieders worden voor de komende jaren de interim professionals aangetrokken die gedurende de realisatie van een project nodig. Het betreffen specialisten die tijdens het ontwerpproces en specialisten die tijdens de bouwfase door de EUR kunnen worden ingezet.

De EUR realiseert de komende jaren een aanzienlijk aantal projecten. De campus is toe aan een kwalitatieve upgrade van buitenruimte en voorzieningen.

EUR heeft daartoe heeft ambitieuze plannen ontwikkeld om een campus te creëren waar het voor iedereen goed vertoeven is. Het nieuwe campushart wordt een bruisende ontmoetingsplek op de kruising van twee hoofdassen: de Erasmus Plaza biedt toegang tot de studentenhuisvesting, het studentenpaviljoen en de open vides van de halfverdiepte parkeergarage. De twee hoofdassen verduidelijken de infrastructuur en campusentrees.

Vanaf 2012 is Bureau Bouwkunde in opdracht van de EUR werkzaam aan de renovatie van het plein P. Een duurzame campus met een internationale uitstraling! Medio 2013 is een deel van die plannen gerealiseerd, het totaalplan neemt echter veel langer in beslag. Met deze plannen breidt de universiteit haar positie als internationaal georiënteerde universiteit verder uit en neemt een goede concurrentiepositie in ten opzichte van (inter)nationale universiteitscampussen.

Voor een inzicht in de oorspronkelijke plannen: Werken aan de campus van morgen