Virtual reality rendering met Revit: zien is geloven

15 juli 2016

Bij Bureau Bouwkunde worden bouwplannen al jarenlang 3D inzichtelijk gemaakt d.m.v. BIM modelling. Het uitgangspunt van werken met BIM is dat de betrokken partners (architect, bouwkundige, constructeur en alle overige adviseurs) op basis van één 3D-model tot een volledig geïntegreerd ontwerp komen. Alle vereiste en benodigde informatie over objecten, materialen en eigenschappen zijn digitaal, uitwisselbaar en centraal bereikbaar opgeslagen. Hierdoor ontstaat eenduidigheid en worden onjuistheden, onduidelijkheden en onvolkomenheden in het voortraject herkend, onderkend en daardoor voorkomen. Door de continue communicatie tussen de ontwerppartijen wordt het proces éénmalig doorlopen en worden correctie werkzaamheden achteraf tot een minimum beperkt. De virtual reality technologie biedt nieuwe mogelijkheden.

Met het gebruik van BIM beschikken we al in een vroeg stadium over een digitaal 3D gebouwmodel. Dit biedt kansen voor het presenteren van een driedimensionaal ontwerp. Door de vele sprongen die worden gemaakt op gebied van virtual reality is het ook mogelijk om een optimale ruimtelijke beleving aan te bieden aan opdrachtgevers en gebruikers. Dit biedt onze opdrachtgevers de kans een overtuigend beeld van het (eind)resultaat te zien.

Zo kan direct, op een overtuigende manier, de toekomstige bouw van een project worden ervaren. De virtual reality-technologie vernieuwt dus de betrokkenheid van de klant want op deze wijze kan nauwkeurig gezien worden wat de klant of opdrachtgever krijgt.
De technologie helpt daarnaast ook om ontwerpfouten te ontdekken die anders pas in de gebruiksfase aan het licht zouden komen. Eén visualisatie of tekening zegt soms meer dan duizend woorden.

Niet alleen onze opdrachtgevers profiteren van deze nieuwe dimensie. Toekomstige gebruikers of bewoners ondervinden bijvoorbeeld ook hoe hun gebouw er ruimtelijk uit komt te zien en kunnen zich voor het eerst een goed beeld vormen.

Een dergelijke virtual reality render kunt u ervaren d.m.v. een speciale VR-bril of gewoon achter de computer.
Wilt u weten wat Bureau Bouwkunde door middel van virtual reality voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers.