Gemini windpark deze week officieel geopend

10 mei 2017

Deze week is het Gemini windpark officieel geopend.

Het mega-windpark, één van de grootste windparken ter wereld, levert 600 megawatt duurzame energie aan Nederland. Het windpark zal de komende decennia voorzien in de energiebehoefte van ca. 1,5 miljoen huishoudens. Vier bedrijven hebben hun krachten gebundeld om het Gemini Windpark mogelijk te maken: het Canadese duurzame energiebedrijf Northland Power, de windturbinebouwer Siemens, de Nederlandse maritieme aannemer Van Oord en het duurzame afval-, grondstoffen- en energiebedrijf HVC.

img_6637

 

Uiteraard zijn, naast de opwekking van windenergie op zee, ook aan land de nodige voorzieningen en installaties aangebracht.
In de Eemshaven is de onshore plant uitgewerkt waar de verdere distributie kan plaatsvinden aan het Nederlandse elektriciteitsnet.
Op deze locatie zijn, naast de opstellingen van de transformatoren, ook een servicegebouw, een bedieningsgebouw en een magazijn geplaatst
Het ontwerp van het terrein met de infrastructuur en de gebouwen door architect M. (Marc) Vossen (VMA, te Rotterdam) is door Bureau Bouwkunde Nederland geheel technisch uitgewerkt.

Een aantal foto’s geven een goede impressie weer.

http://geminiwindpark.nl/foto-s.html
https://www.eemshavenonline.nl/projecten/gemini-windpark-officieel-geopend/

 

img_6687