Villa X genomineerd voor de ARC17 Detail award

Villa X genomineerd voor de ARC17 Detail award

18 oktober 2017

Bureau Bouwkunde Nederland feliciteert BARCODE Architects en het gehele bouwteam met de nominaties voor de ARC17 Detail Award, de betonprijs en de Reynaers Projectprijs.

ARC17 Detail Award

Onlangs werd bekend dat het project Villa X in de top vijf voor de prestigieuze ARC17 Detail Award is geselecteerd. Uit 46 inzendingen werden door de jury vijf projecten gekozen. Uit deze vijf projecten zijn vervolgens twee nominaties voortgekomen. Villa X is opgenomen in de shortlist vanwege de strakke detaillering en goede uitvoering en toont een interessante toepassing van prefab beton. De ARC Awards is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Architect in samenwerking met diverse partners. Deze serie architectuurprijzen belicht het allerbeste werk in de categorieën architectuur, interieur, meubel, detail, innovatie, jong talent en oeuvre. 

Betonprijs

Villa X is ook voor de Betonprijs 2017 genomineerd. Voor de Betonprijs 2017 zijn 21 projecten in 8 verschillende categorieën genomineerd. In totaal werden er 83 projecten ingezonden. Voor de Betonprijs komen bouwwerken in aanmerking die in Nederland of, in het buitenland, door Nederlandse bedrijven zijn gerealiseerd en waarbij de goede eigenschappen van het bouwmateriaal beton op bijzondere wijze tot uiting komen. Villa X is genomineerd in de categorie Woningbouw.

Reynaers Projectprijs

Villa X is tevens geselecteerd voor de Reynaers Projectprijs. Door het gebruik van verschillende aluminium puien van Reynaers gaat de tuin naadloos over in de woonkamer.

Bijdrage Bureau Bouwkunde

Bureau Bouwkunde heeft voor BARCODE architects tijdens het ontwerpproces de kostenraming verzorgt, daarnaast hebben we diverse advieswerkzaamheden verricht met betrekking tot de bouwtechniek en brandveiligheid. Tot slot hebben we het technisch bestek voor de aanbesteding geschreven.