Geslaagde informatie- en introductiedag voor vrouwelijke studenten van het TCR

Geslaagde informatie- en introductiedag voor vrouwelijke studenten van het TCR

11 oktober 2018

Op maandag 1 oktober 2018 ontvingen wij negentien studentes en hun docent van het Techniek College Rotterdam. Zij kregen tijdens de informatie- en introductiedag voor vrouwelijke mbo-studenten een goed beeld van onze dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast vertelden (oud-)stagiaires over hun ervaringen bij ons en konden de studenten vragen stellen over ons bedrijf en het werken in de bouwsector.

Het programma startte met een korte introductie van onze directeur Peter Houtman. Peter legde aan de studenten uit welke bijdrage en sturende rol ons bureau tijdens het gehele bouwproces heeft. Aansluitend vertelde Evelien van Veen (Van Veen Architecten) welk pad je kunt bewandelen om architect te worden. Daarnaast vertelde ze hoe het is om als architect te werken en welke vaardigheden je moet ontwikkelen om dit vak uit te kunnen oefenen.

Onze collega’s Rick Verhoeckx en David van Tienhoven kwamen ook aan het woord. Zij liepen een jaar geleden stage bij ons en zijn daarna als werknemer bij ons aan de slag gegaan. Zij vertelden over hoe zij hun stage bij ons hadden ervaren en welke vaardigheden zij tijdens die periode hadden ontwikkeld. Onze huidige stagiaire Vivianne Cruz Calvo vertelde daarna aan welke opdrachten zij gewerkt heeft. Zo heeft ze een bijdrage geleverd aan het tekenwerk van een nieuwbouwkantoor.

Tot slot was er ruimte voor de dames om vragen te stellen. Er werden veel enthousiaste en inhoudelijke vragen gesteld. De ochtend is afgesloten met een goede lunch. Het was al met al een geslaagde dag!