Bouw uitvoeringskantoor Staatsbosbeheer voltooid

Bouw uitvoeringskantoor Staatsbosbeheer voltooid

2 april 2019

Het nieuwe kantoor wordt vrijdag 5 april opgeleverd en gaat dienst doen als kantoor, onderzoekslab en werkschuur.

In de praktijk zullen boswachters uit de omgeving gebruik gaan maken van dit kantoor maar ook laboratoria, kantoren en vergaderruimtes zijn in dit gebouw ondergebracht. In bijna het gehele gebouw, inclusief gevel, is gebruik gemaakt van hout uit Nederlandse bossen. De boswachters zijn erg enthousiast over het ontwerp en de uitvoering van het nieuwe kantoor. In het gebouw zijn ook veel nestkasjes gebouwd voor vogels, uilen en vleermuizen. Deze hebben inmiddels ook hun intrek genomen!

Bureau Bouwkunde Nederland is verantwoordelijk voor onder andere de technische uitwerking van het ontwerp van Van Veen Architecten, het kostenmanagement, technische ontwikkeling (total engineering), directievoering en toezicht.