Bas Prins begonnen aan zijn stage voor studie Bouwkunde

Bas Prins begonnen aan zijn stage voor studie Bouwkunde

10 februari 2020

Onze nieuwe stagiaire Bas Prins is vorige week gestart op ons kantoor. Bas zit in het tweede jaar van de MBO studie Bouwkunde en wil bij ons zijn kennis van Revit verder opbouwen. Naar aanleiding van zijn stage hebben we wat vragen gesteld om te zien hoe Bas zijn stage bij Bureau Bouwkunde tot nu toe ervaart.

Hoi Bas. Kun jij jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Bas Prins, ben 18 jaar oud en woon in Sliedrecht. Ik volg de opleiding middenkaderfunctionaris bouw aan het Da Vinci College te Hardinxveld-Giessendam. Dit is een bol/bbl opleiding. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van mijn studie. De totale studie duurt vier jaar.

Waarom heb je voor Bureau Bouwkunde gekozen voor je stage?

Via school kwam ik in contact met Bureau Bouwkunde en er was tijdens het gesprek direct een klik.

Wat hoop je hier te leren?

Mijn ambitie is om me verder te ontwikkelen en vooral ervaring met Revit op te doen. Op school was de leerstof hierover minimaal, het was vooral bouwkundig en leerden we hoe constructies in elkaar zitten.

Hoe ervaar je je stage tot nu toe?

Ik zit hier pas maar het contact met de collega’s onderling is erg leuk. Het is een bureau met veel kennis dus ik kijk ernaar uit hier meer ervaring op te kunnen doen.

Weet je al wat je wilt in de toekomst?

Ik wil eerst graag bij diverse soorten bedrijven stage lopen om te kijken welke richting mij het beste bevalt. Daarna ga ik een keuze maken welke kant ik op wil.

Bureau Bouwkunde Nederland is door SBB erkend als leerbedrijf. Dit betekent dat wij aan alle voorwaarden voldoen om bouwkunde studenten een volwaardige leer- en werkplek kunnen bieden. Bij Bureau Bouwkunde Nederland kunnen leerlingen dus hun leerdoelen behalen die voor de opleiding gesteld zijn. Om de leerlingen te helpen die te realiseren, zorgen wij binnen ons bedrijf voor adequate begeleiding. Opleiden in de praktijk vinden wij erg belangrijk en wij zetten ons graag in voor het behoud van vakmanschap voor de toekomst.