Ondersteuning van het bouwteam ‘Boompjes Rotterdam’ door middel van BIM coördinatie.

Ondersteuning van het bouwteam ‘Boompjes Rotterdam’ door middel van BIM coördinatie.

24 september 2020

Bureau Bouwkunde ondersteunt door het uitvoeren van BIM coördinatie en periodieke clashcontroles in de UO fase het ontwerpteam van het project Boompjes. In opdracht van Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) realiseert Cordeel Nederland twee woontorens aan de Boompjes in Rotterdam, van respectievelijk 70 en 100 meter. De torens omvatten 342 vrije huurwoningen, waaronder co-living en starterswoningen, een commerciële plint en een innovatieve mobiliteitsoplossing.

Project ‘Boompjes Rotterdam’
De woontorens – naar het ontwerp van architectenbureau Team V – liggen prominent aan de Maasboulevard. Op deze locatie wordt een leegstaand verouderd kantoorgebouw (ca. 11.000m2) omgezet naar een hoogwaardig en duurzaam woonmilieu (ca. 44.000m2). De huurappartementen worden bereikbaar voor een brede groep huurders, zowel starters als bewoners met een langere wooncarrière. Er is ook ruimte voor co-living; appartementen waar iedere bewoner een eigen ruime (slaap)kamer met badkamer heeft en de overige voorzieningen deelt. De uitgangspunt ‘delen’ geldt ook voor het delen van mobiliteit.  In de garage komt een mobiliteitshub voor de deelvloot van e-auto’s en e-bikes.

Werkzaamheden Bureau Bouwkunde
Bureau Bouwkunde ondersteunt Cordeel met de BIM coördinatie van het ontwerpteam tijdens de uitwerking van het Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO). De ondersteuning bestaat uit het opstellen en bewaken van een BIM protocol en BIM uitvoeringsplan. Door middel van de ILS O&E is bepaald welke data verwerkt dient te worden in BIM.

Periodieke clashcontroles worden uitgevoerd waarbij de integratie van de verschillende disciplines en aspectmodellen (bouwkundig, installatietechniek en constructies) worden getoetst en gecoördineerd. Bevindingen en knooppunten worden online gedeeld met het projectteam. Aansluitend wordt gecontroleerd of het BIM de juiste data bevat voor de inkoop, werkvoorbereiding en later het beheer en onderhoud. Op deze manier worden faalkosten verminderd. Daarbij is zowel de data als de visualisaties uit BIM een goede informatiebron bij de uitwerking van de werktekeningen.

Bent u benieuwd wat Bureau Bouwkunde voor u kunt betekenen? Bekijk onze dienstverlening of neem direct contact met ons op.