TV-opname op nieuwbouwlocatie Young Business School Rotterdam

TV-opname op nieuwbouwlocatie Young Business School Rotterdam

11 november 2020

Afgelopen maandag zijn wij op de nieuwbouwlocatie van de YBS (Young Business School) geweest voor tv-opnames. De locatie is aan de Maashavenweg te Rotterdam en is sinds begin dit jaar (2020) in gebruik. De tv-opname stond in het teken van de werkzaamheden die Bureau Bouwkunde Nederland heeft verricht voor dit project.

 

Young Business School Rotterdam

De YBSR is een kleinschalige, internationaal georiënteerde vmbo-school voor BBL, KBL, GL en MAVO. De nieuwbouwlocatie bevindt zich pal naast de hoofdlocatie en heeft ruimte voor onder andere 5 klaslokalen, waaronder een computerlokaal en AVO- en praktijklokalen. De locatie voldoet aan de Frisse Scholen concept. Een Frisse School is een met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit (ventilatie), temperatuur, comfort, licht en geluid. 

 

Bijdrage Bureau Bouwkunde Nederland

Bureau Bouwkunde Nederland heeft vanaf schetsontwerp en PvE tot en met de oplevering de bouwkundige en installatietechnische advies- en planuitwerking verricht inclusief bouwkostenmanagement, bouwaanvraag, bouwtechnische details en technisch bestek (stabu).  Aansluitend hebben we de opdrachtgever begeleid tijdens de prijs- en contractvorming van de aannemer. Gedurende de uitvoering hebben we middels directievoering en toezicht de voortgang en kwaliteit van de uitvoering geborgd tot en met de oplevering. Het interieur wordt gekenmerkt door de herkenbare huisstijl van YSBR. Het eindresultaat mag er zeker zijn.