TV-opname op nieuwbouwlocatie Young Business School Rotterdam

TV-opname op nieuwbouwlocatie Young Business School Rotterdam

11 november 2020

In november jl hebben op de nieuwbouwlocatie van de YBS (Young Business School) te Rotterdam tv-opnames plaatsgevonden voor het RTL-Z programma De Barometer.  De opnames stonden in het teken van de werkzaamheden die Bureau Bouwkunde Nederland heeft verricht voor dit project. Uitzendingen vinden plaats op zondag 10 januari om 17:30, dinsdag 12 januari om 07:30, woensdag 13 januari om 16:30 en vrijdag 15 januari om 10:30.

 

Young Business School Rotterdam

De YBSR is een kleinschalige, internationaal georiënteerde vmbo-school voor BBL, KBL, GL en MAVO. De nieuwbouwlocatie bevindt zich pal naast de hoofdlocatie en heeft ruimte voor onder andere 5 klaslokalen, waaronder een computerlokaal en AVO- en praktijklokalen. De locatie voldoet aan het Frisse Scholen concept. Een Frisse School heeft een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu waar het gaat om luchtkwaliteit (ventilatie), temperatuur, comfort, licht en geluid. De locatie aan de Maashavenweg te Rotterdam is sinds begin 2020 in gebruik.

 

Bijdrage Bureau Bouwkunde Nederland

Bureau Bouwkunde Nederland heeft vanaf schetsontwerp en PvE tot en met de oplevering de bouwkundige en installatietechnische advies- en planuitwerking verricht inclusief bouwkostenmanagement, bouwaanvraag, bouwtechnische details en technisch bestek (stabu).  Aansluitend hebben we de opdrachtgever begeleid tijdens de prijs- en contractvorming van de aannemer. Gedurende de uitvoering hebben we middels directievoering en toezicht de voortgang en kwaliteit van de uitvoering geborgd tot en met de oplevering. Het interieur wordt gekenmerkt door de herkenbare huisstijl van YSBR. Het eindresultaat mag er zeker zijn.