Energieneutrale woning in Kijkduin in uitvoering

Energieneutrale woning in Kijkduin in uitvoering

7 december 2020

Voor een particuliere opdrachtgever heeft Bureau Bouwkunde Nederland, in samenwerking met Accu Architecten, een energieneutrale woning uitgewerkt aan de Schapenatjesduin, Kijkduin. Bureau Bouwkunde heeft zowel de bouwtechnische uitwerking als het proces- en projectmanagement verzorgd.

Werkzaamheden
De bouw is momenteel volop in uitvoering door Van Driel Bouw. Deze aannemer is gespecialiseerd in de bouw van energieneutrale woningen met behulp van zogenoemde passief bouwblokken. Eind november 2020 zijn de begane grond en de wanden van de begane grond gestort. Binnenkort zal de aannemer beginnen met de bovenbouw.

De werkzaamheden van ons team betroffen de uitwerking van het Definitief Ontwerp (DO) tot en met het Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO). Tijdens de uitwerking hebben we het bouwplan inclusief de bouwfysische aspecten getoetst op het Bouwbesluit, en het Veiligheids- & Gezondheidsplan Ontwerpfase geschreven. Aansluitend hebben we de kostenraming gemaakt en de opdrachtgever begeleid tijdens de prijs- en contractvorming met de (geselecteerde) aannemer.

Oplevering
De oplevering staat gepland voor begin mei 2021. Nieuwsgierig naar de voortgang? Houd dan onze website in de gaten.