Pointcloud opname van panden aan een dijk

Pointcloud opname van panden aan een dijk

9 december 2020

Op verzoek van onze opdrachtgever Nieuw Holland Vastgoed (www.nieuwholland.nl)  heeft Bureau Bouwkunde Nederland met 3D-scans de bestaande situatie van meerdere panden 3D in beeld gebracht. Van de ruwe meetdata wordt een pointcloud gegenereerd van de werkelijke situatie.

Minimalisering faalkosten
De pointcloud kan direct worden ingeladen in diverse tekenpakketten en vormt daarmee de basis voor de verdere planuitwerking. De kans op faalkosten wordt door de nauwkeurige maatvoering geminimaliseerd. Daarbij kan op ieder moment in het bouwproces, naar de bestaande situatie worden gekeken. De uitvoering verloopt dan ook sneller dan bij een traditionele inmeting.

Hoogteverschillen
Het feit dat de betreffende panden op een dijk liggen, met daardoor hoogteverschillen, maakte een precieze weergave van de situatie noodzakelijk. De omgeving rondom, alsmede de kelders zijn gescand, waarna in de pointcloud de verschillende scans zijn verbonden. Alle niveaus, constructies en afmetingen zijn hiermee op de millimeter nauwkeuring weergegeven.  Additioneel hebben wij met behulp van een drone een aantal foto’s vanuit de lucht gemaakt om ook het vogelvluchtperspectief mee te kunnen nemen.

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen in relatie tot het inmeten van bijvoorbeeld bestaande panden? Neem dan vrijblijvend contact op.